Risotton färgas röd med paprikajuice och toppas med nystekt squid och tärnad zucchini. Perfekt att servera som förrätt eller som ett snack eller amuse bouche på en sked.

Paprikarisotto med squid

Recept av Roland Persson

Risotton färgas röd med paprikajuice och toppas med nystekt squid och tärnad zucchini. Perfekt att servera som förrätt eller som ett snack eller amuse bouche på en sked.

Gör så här

    • Fräs schalottenlök och ris i lite av smöret. Slå på vin och späd med buljong vart eftersom risotton kokar. Koka tills riset har en liten kärna och risotton är lagom krämig.
    • Dela paprikorna, ta bort stjälken och kärnhuset. Kör paprikorna i råsaftcentrifug. Vänd ner  paprikaskummet i risotton med resten av smöret samt ost. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär zucchini i små tärningar. Stek bläckfiskringar i olivolja med zucchinin, salta och peppra.
    • Servera risotton toppad med zucchini och bläckfiskringar.