Morotskaka är en fikafavorit. Det här är en saftig och lättbakad variant med krämig färskostfrosting. Toppa gärna med lättrostade valnötter.

Morotskaka

Morotskaka

Morotskaka är en fikafavorit. Det här är en saftig och lättbakad variant med krämig färskostfrosting. Toppa gärna med lättrostade valnötter.

Gör så här

  • Morotskaka:

    • Vispa smör och socker poröst.
    • Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner morötterna.
    • Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
    • Häll smeten i ett bleck eller en kapsel, ca 530x325 mm. Baka i ugn på 150° ca 40 min. Låt kallna.
  • Frosting:

    • Vispa smör, siktat florsocker och vaniljsocker luftigt. Tillsätt färskosten och vispa till en krämig frosting.
    • Smaksätt med citronskal och saft.
    • Bred eller spritsa frostingen på den kalla kakan.