Grillad macka, gärna dubbellevain, är en praktisk lunch att sälja som take away. Den här med pulled pork, rostad paprikaröra, bbq-sås, mozzarella och picklad lök kommer att bli en favorit bland lunchgästerna.

Dubbellevain BBQ-style med pulled pork

Recept av Hanna Normark

Grillad macka, gärna dubbellevain, är en praktisk lunch att sälja som take away. Den här med pulled pork, rostad paprikaröra, bbq-sås, mozzarella och picklad lök kommer att bli en favorit bland lunchgästerna.

Gör så här

  • Rostad paprikaröra:

    • Mixa paprika, lök och vitlök till en salsa.
    • Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Smörgås:

    • Bred ett rikligt lager med rostad paprikaröra på hälften av brödskivorna, lägg på pulled pork, ringla på BBQ-sås och toppa med picklad rödlök. Spritsa på färskost och lägg på mozzarellan.
    • Grilla mackorna vid beställning, 3–4 min i en mackgrill. Servera gärna med en kålsallad toppad med chiliflakes.