Ett smakfullt portionsupplägg med krämig ädelostspread på julkryddat knäckebröd. De syltade senapsfröna med lite sötma och knaprig textur är ett enkelt, imponerande garnityr.

Ädelostspread och syltade senapsfrön på knäckebröd

Recept av Anders Isaksson

Ett smakfullt portionsupplägg med krämig ädelostspread på julkryddat knäckebröd. De syltade senapsfröna med lite sötma och knaprig textur är ett enkelt, imponerande garnityr.

Gör så här

  • Knäckebröd:

    • Bland mjöl, vatten, olja och salt till en deg. Låt vila ca 1 tim.
    • Mixa alla kryddor till ett pulver och blanda med önskad mängd flingsalt. Kavla ut degen tunt och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Spreja bröden med vatten och strö på kryddblandningen. Baka i ugn på 170° ca 10 min. Låt svalna på galler.
  • Syltade senapsfrön:

    • Koka senapsfröna 5 ggr, byt vatten varje gång för att få bort beskan. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg senapsfröna i lagen och låt dra över natten.
  • Ädelostspread:

    • Mixa ost och smetana slätt. Smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering:

    • Spritsa ädelostspreaden på bitar av knäckebrödet. Toppa med syltade senapsfrön och krasse.