1. ANMÄLAN/NOMINERING. Under hela anmälningsperioden kan man skicka in tävlingsbidrag i de fyra kategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Guldstjärna samt Årets Frukostlyft. Det går att skicka in både text, bild och film om de tävlande verksamheterna. 
  2. JURYARBBETE. När anmälningsperioden avslutats påbörjas det stora juryarbetet. Alla bidrag gås igenom och utifrån ett antal bedömningspunkter utses semifinalister i varje kategori. Semifinalisternas bidrag gås sedan igenom av respektive kategoris jury och tre finalister väljs ut i varje kategori. Dessa får oanmälda besök av juryn och efter det utses vinnarna.
  3. GULDKO-GALAN. Vinnarna förblir hemliga fram till den stora Guldko-galan som hålls i Stockholm den 4:e maj 2020. Det är en inspirerande och kunskapsfylld dag med föreläsningar och möjlighet att nätverka med andra. Vinnarna får - utöver äran - statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor.

Glada vinnare på Arla Guldko-galan 2017.
Glada vinnare på Arla Guldko-galan 2017.

Många är vinnare

Att tävla i Arla Guldko är både roligt och utvecklande. För arbetslagen blir det en sammansvetsande upplevelse som motiverar till nya stordåd i köket. Finalisterna och även semifinalisterna brukar uppmärksammas i media och lyftas fram som inspirationskällor i den egna kommunen. Att gå vidare i Arla Guldko stärker dessutom deltagarnas varumärken, eftersom matglädje prioriteras högt av barn, föräldrar, äldre och deras anhöriga. Det finns alltså många vinnare: deltagarna, gästerna och alla som får möjlighet att inspireras genom Arla Guldko.

Stjärnkockar i juryn

I juryn för Arla Guldko sitter tidigare vinnare, Arlarepresentanter och andra i branschen som jobbar med matinspiration. Här återfinns även några riktiga stjärnkockar. De deltagare som går till final får besök av juryn som efteråt även ger feedback och tips.

Läs om hur juryn bedömer och anmäl dig

Bästa Matglädjeförskola Bästa Matglädjeskola

Årets Guldstjärna

Årets Guldstjärna delas ut i samband med Arla Guldko. Vinnaren är den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för våra offentliga kök. Genom sitt engagemang bidrar Årets Guldstjärna till att göra världen lite bättre och Sverige mycket godare.

Läs mer och nominera till Årets Guldstjärna

Årets Frukostlyft

Årets Frukostlyft är en utmärkelse som delas ut i samband med tävlingen Arla Guldko. Årets Frukostlyft delas ut till en skola som genom att ha förbättrat, eller infört, frukostservering har ökat elevernas trivsel och gett dem bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen.

Läs mer och nominera till Årets Frukostlyft

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?
Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder. Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.