Välkommen till Arla Guldko galan 2023!

Här kan du ta del av programmet. Anmälan till eventet är nu stängd!

Arla Guldko galan är ett fantastiskt tillfälle att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Dagen går i matglädjens tecken och leds av moderatorn Johanna Westman, programledare och författare till ett flertal barn och kockböcker. Programmet är fyllt med inspirerande talare som Johan Swahn och Linnea Apelman och delar med sig av hemligheten bakom smak och den senaste kunskapen om hur sinnena påverkar hälsosamt ätande. Vi kommer bland annat få höra Elaine Eksvärd berätta om hur man får folk att lyssna genom att snackar snyggt och hur man lämnar ett bestående intryck hos mottagaren. Galan avslutas med en prisutdelning där Arla Guldko-vinnarna 2023 utses och hyllas.

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Det var trevligt och upplevelse stämningen allt var perfekt!”

”En mycket bra dag som innehöll det mesta; glädjande skratt, allvar och en stor stolthet till yrket!” 

”Jag var och är fortfarande uppfylld av denna trevliga och magnifika upplevelse ni bjöd på. Jag tar så mycket med mig och hoppas kunna inspirera vidare. Hoppas att jag får möjligheten att delta flera gånger. Tack!”

Program Arla Guldko 2023

11.00 - Ankomst, Registrering Moderna Museet

11.30 - 12.40 - Lunch - Jessie Sommarström, Årets kock 2022

13.00 - Programstart i Eric Ericssonhallen

Hemligheten bakom Smak - Ett inspirationspass där Johan Swahn bjuder på roliga smaktester och spännande exempel på hur vi kan skapa godare smakupplevelser med våra sinnen.
Talare: Johan Swahn, grundare och Creative Director The Taste Lab. Ph.D i Sensory Marketing

Smakupplevelsen i praktiken - Vad gör en smakforskare? Linnea Apelman delar med sig av sina erfarenheter av att forska kring sinnenas inverkan på barns hälsosamma ätande, samt av att undervisa i sensorik. Hon diskuterar även utmaningarna i att övergå till mer hållbara matval. Kan vi verkligen påverka varandras smakpreferenser?
Talare: Linnea Apelman, Doktorand Institutionen för Kostvetenskap, Uppsala Universitet.

Rundabordsamtal kring hållbara måltider – Diskussion med representanter från Compass Group, Nacka Kommun och Arla kring hur man praktiskt kan ta ut hållbarhetsmålen på menyn och ner på tallriken samtidigt som man möter gästernas förväntan.

14.40 - 15.20 - Programpaus med Fika - Kasper Kleihs, Årets konditor 2021

15.20 - Föreläsningarna återupptas

Snacka snyggt – konsten att få folk att lyssna. Elaine Eksvärd ger tips på hur du paketerar en tjusig kommunikation så att den lämnar ett bestående intryck och kan vara ett verktyg i målkonfliktshantering.
Talare: Elaine Eksvärd VD och grundare av Snacka Snyggt. Retorikkonsult, författare och föreläsare, och medverkar ofta som retorikexpert i media.

16.20 - 18.00 - Arla Guldko 2023 prisutdelning

18.00- 19.00 - Mingel Moderna Museet

Kort info om eventet

Anmälan till eventet är nu stängd.

Incheckning sker på Moderna Museet kl 11.00. Efter lunchen tar vi en kort promenad på 250 meter till Eric Ericsson hallen för programstart.

Adress: Exercisplan 4, 111 49 Stockholm.