Linda Dahl vinnare av Årets Konditor 2023

Linda Dahl är till vardags konditor på Operakällaren i Stockholm. Tävlingen ägde rum den 10:e november på Bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan, där finalisterna under sju timmar fick skapa tårtor, eclairer och kondisbitar under temat Old School. Vi passade på att få några ord med Linda:

Stort grattis! Hur känns det nu när du fått landa i vinsten?

"Jättebra! Inte fattat det riktigt än men blivit firad både på jobb och privat så det känns jättekul!"

Vad tror du det var som gjorde att du vann?

"Jag hoppas att det var att jag hade tydliga rena smaker för det är det jag vill. Och att temat, Old School, stämde överens med det jag gjorde, att jag kunde förmedla det."

Du har ju många års erfarenhet i branschen, du har coachat Konditorlandslaget och tävlat i Glass SM. Vad tog du med dig därifrån?

"Det viktigaste är nog att vara strukturerad, det är viktigt. Och så försökte jag jobba så rent och snyggt som möjligt".

Vad ser du fram emot att få göra under ditt år som Årets Konditor?

"Lite olika uppdrag vore kul! Bla med er på Arla, och kanske något annat som dyker upp som man inte brukar göra. Jag har ju jobbat rätt länge i branschen så det ska bli kul att få göra nya saker".

Om det är något som du vill skicka med till andra som funderar på att tävla i Årets Konditor, vad är det?

"Börja tänka i tid vad du vill göra, träna för träning ger färdighet. Allt kan hända under vägens gång så att verkligen planera sin träning är viktigt."

Vad är ditt favoritbakverk att göra och att äta?

”Jag tycker om att göra tårta och älskar att äta alla typer av BULLAR!"

Stort grattis igen från oss på Arla® Pro!