Gelaton, med en kallrörd yoghurtbas, har frisk smak av mango och yoghurt med kryddighet från kardemumman. Nästan som den indiska yoghurtdrycken mango lassi. Spännande kombination av smaker för gelatodisken.

Yoghurtgelato med mango och kardemumma

Yoghurtgelato med mango och kardemumma

Gelaton, med en kallrörd yoghurtbas, har frisk smak av mango och yoghurt med kryddighet från kardemumman. Nästan som den indiska yoghurtdrycken mango lassi. Spännande kombination av smaker för gelatodisken.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

4.3 kg
4.3 kg
  • 1 kg mangopuré
  • 150 g vaniljpasta
  • 25 g kardemummakärnor, fint krossade
  • 150 g dextros
  • 3 kg yoghurtbas, se nedan
Garnering till glassdisken:
  • mangosås
  • färsk mango, skivad
Yoghurtbas (3 kg):
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Mixa mangopuré, vaniljpasta, kardemumma och dextros. Tillsätt yoghurtbasen och blanda väl.
    • Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över mangosås och garnera med skivad färsk mango.
  • Yoghurtbas:
    • Häll upp mjölken och lika mycket yoghurt i en stor bunke.
    • Blanda de torra ingredienserna. Mixa ner blandningen i mjölkblandingen. Rör ner resterande yoghurt och grädde
    • Låt mogna 4 tim i kyl, gärna längre.
Produkter i detta recept