Terrin på gravlax med rökt färskost

Terrin på gravlax med rökt färskost
Recept av Roland Persson
Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Terrin:
Garnering:
  • 50 g dill, hackad
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Klä en terrinform med plastfilm.
    • Smält färskost och crème fraiche i en kastrull, smält ner gelatinet. Smaka av med salt, peppar och rökolja. Låt svalna.
    • Skär laxen i 1 cm tärningar och vänd ner i osten. Häll blandningen i formen och kyl.
    • Rulla terrinen i hackad dill innan servering och skär i skivor. Servera gärna med sallad och laxromsås.
Näring per 100 gram
  • Fett19,72 gram
  • Kolhydrater1,94 gram
  • Protein17,97 gram
  • Energi (Kj)1 067,62 Kj
  • Energi (Kcal)256,25 Kcal
Produkter i detta recept