Tartelette med mandel- och kardemummafyllning, rödvinbärsgelé och crème fraichemousse
En vacker avlång tartelett på mördeg med mandel- och kardemummafyllning och ett syrligt lager rödvinbärsgelé. Dekorera vackert med crème fraichemousse, röda vinbär, sockertrådar och svartvinbärsmarshmallows.
Gör så här
-
Mördeg:
- Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl innan den kavlas ut.
-
Kardemummafyllning:
- Blanda mandelmassa med smör till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget, salt och kardemumma.
-
Rödvinbärsgelé:
- Koka puré, socker och pektin i ett par minuter tills det tjocknar. Rör i gelatinet och låt svalna.
-
Crème fraichemousse:
- Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan. Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
- Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
- Blanda äggblandningen med crème fraiche till en jämn smet. Vänd ner grädden.
-
Montering:
- Kavla mördegen 2,5 mm tunn och fodra en tartelettform, ca 29x9 cm. Fyll till hälften med fyllningen. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna.
- Fyll tarteletten med gelén. Låt sätta sig innan moussen spritsas på.
- Garnera med svartvinbärsmarshmallows, röda vinbär, atsinakrasse och ev sockertrådar.