Små cheesecakebakelser med halloncurd
Baka cheesecakes som små portionsbitar och garnera med halloncurd och italiensk maräng. Det blir perfekta små bakelser att servera på dessertbordet eller på afternoon tea.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa digestivekex, socker och smält smör.
- Tryck ut smulorna i silikonformar ca 7 cm i diameter.
- Baka i ugn på 180° ca 6 min.
-
Fyllning:
- Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
- Blanda vetemjöl med salt och fröna från vaniljstången.
- Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula och ägg. Smaksätt med citronsaft och citronskal. Vispa slätt.
- Fördela fyllningen i formarna.
- Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 25 min tills fyllningen har satt sig. Kyl innan de tas ur formarna.
-
Halloncurd:
- Koka upp citronsaft, hallonpuré och socker i en kastrull.
- Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av lagen.
- Häll tillbaka ner i kastrullen med den resterande lagen och värm allt under kraftig vispning till 84°. Låt svalna till 30°.
- Tillsätt smöret, lite i taget, under mixning med en stavmixer. Lägg upp på spritspåse och kyl.
-
Italiensk maräng:
- Vispa äggvitan fluffig.
- Koka vatten och socker till 121°. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa till en fast och glansig maräng.
- Lägg upp på spritspåse.
-
Garnering:
- Spritsa halloncurd i mitten på varje bakelse. Spritsa maräng runt om curden. Garnera med hallonpulver och krasse.