Väg upp mjölk och yoghurt. Väg upp de torra ingredienserna. Mixa samman mjölkblandningen och de torra ingredienserna med en bra stavmixer. Låt vila i kyl över natten.
Fyll upp mjukglassmaskinen och ställ in rätt tryck, efter vilken maskin du har.
Fördeg:
Blanda mjölk, hälften av mjölet samt jästen i degblandare ca 5 min på mellanhastighet. Låt ligga ca 30 min till första bubblan.
Deg:
Tillsätt socker, salt, ägg och resterande mjöl. Kör ca 15 min på mellanhastighet.
Tillsätt smöret och arbeta degen ca 5 min till på mellanhastighet tills degen är elastisk. Låt vila ca 1 tim.
Väg och forma bullar à 70 g. Låt jäsa ca 1 ½ tim i jässkåp (32° och 60% luftfuktighet).
Baka av i 210° i 7–8 min.
Fyllning:
Blanda mandelmassa, tahini och pistagenötter väl i degblandare med vinge.
Tillsätt vatten lite i taget så massan blir spritsbar. Smaka upp med apelsinblomsvatten.
Montering:
Klipp lock i semmelbullen och spritsa på fyllningen.
Spritsa på mjukglassen, lägg på locket och pudra över florsocker.