Krämig dressing som passar både till salladsbordet, vegetariska biffar och rostade rotsaker. Då vitlöken rostas blir dressingen inte så stark utan får en härlig rostad vitlökssmak.

Rostad vitlöksdressing

Rostad vitlöksdressing

Krämig dressing som passar både till salladsbordet, vegetariska biffar och rostade rotsaker. Då vitlöken rostas blir dressingen inte så stark utan får en härlig rostad vitlökssmak.

Lägg till i favoriter
Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

20 port
20 port
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
    • Späd med vatten till önskad konsistens.
Näring per port
  • Fett- gram
  • Kolhydrater2,4 gram
  • Protein0,3 gram
  • Energi (Kj)46 Kj
  • Energi (Kcal)11 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Rostad vitlök: Skala och skiva vitlöken. Täck med olja och rosta i ugn på 150°.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept