Att ha hembakat bröd till lunchen är väldigt uppskattat av gästerna. De här portionsbröden innehåller kokt potatis och har ett luftigt, segt inkråm. Perfekt att använda kokt mjölig potatis som blivit över. Bröden smakar bäst med bara en klick smör eller färskost smaksatt med färska örter.

Potatisbröd med örtig färskost

Recept av Johan Backeus

Att ha hembakat bröd till lunchen är väldigt uppskattat av gästerna. De här portionsbröden innehåller kokt potatis och har ett luftigt, segt inkråm. Perfekt att använda kokt mjölig potatis som blivit över. Bröden smakar bäst med bara en klick smör eller färskost smaksatt med färska örter.

Gör så här

    • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och pressa potatisen.
    • Värm mjölken till 37° och rör ut med jästen. Blanda ner potatisen, olja och salt samt hälften av mjölet. Tillsätt resterande mjöl lite i taget tills degen är smidig. Låt jäsa ca 30 min.
    • Forma runda bullar och lägg på plåt. Jäs ca 30 min under bakduk. Baka av i ugn på 220° ca 15 min tills bullarna är gyllene. Låt svalna på galler.
    • Servera med färskost smaksatt med hackade örter och salt.