Pistagescheesecake

Pistagescheesecake

Pistagescheesecake
Recept av Sara Aasum Hultberg

En klassisk bakad cheesecake som har smaksatts med äkta, osötad pistagepasta. Garnera med mycket färska hallon och grovhackade pistagenötter vilket ger fräschör och crunch till cheesecaken. Erbjud gästerna på t ex afternoon tea, dessert- eller kakbuffé.

Gör så här

    • Mixa digestivekex, socker och smält smör.
    • Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
    • Baka i ugn på 180° ca 8 min.
  • Fyllning:
    • Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
    • Blanda vetemjöl med salt.
    • Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula, ägg och pistagepasta. Vispa slätt.
    • Häll fyllningen i formen.
    • Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 70 min tills fyllningen har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kyl.
    • Låt gärna stå i kyl till nästa dag så fyllningen hinner sätta sig ordentligt.
  • Garnering:
    • Toppa cheesecaken med hallon och grovhackade pistagenötter.