Pistagekräm kan användas som fyllning till t ex pistage- och apelsinbrioche eller pistagecroissant med hallon. Blanda med lika delar vispad grädde för att få en krämgrädde.

Pistagekräm

Pistagekräm
Recept av Alexander Pelli

Pistagekräm kan användas som fyllning till t ex pistage- och apelsinbrioche eller pistagecroissant med hallon. Blanda med lika delar vispad grädde för att få en krämgrädde.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1000 g
1000 g
Krämgrädde:
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda majsstärkelse, socker och äggula.
    • Blanda med mjölken och honungen.
    • Koka upp och koka ut stärkelsen.
    • Sila krämen vid behov.
    • Med en stavmixer, mixa i smör, grädde, pistagemassa och havssalt. Smaka av saltmängden, tillsätt mer vid behov.
    • Häll upp i behållare och kontaktplasta.
    • Rör slät innan spritsning.
  • Krämgrädde:
    • Vispa upp grädden strax efter halvvägs.
    • Väg upp lika delar grädde och kräm, blanda ihop kräm och grädde.
    • Vispa upp till önskad konsistens.
Produkter i detta recept