Passionsfruktscheesecake
En klassisk bakad cheesecake som har smaksatts med sötsyrlig passionsfrukt. Cheesecaken toppas med fluffig färskostkräm och toppas med mynta och lite extra passionsfrukt. Erbjud gästerna passionsfruktscheesecake på t ex afternoon tea, dessert- eller kakbuffé.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa digestivekex, socker och smält smör.
- Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
- Baka i ugn på 180° ca 8 min.
-
Fyllning:
- Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
- Blanda vetemjöl med salt.
- Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula, ägg och puré. Vispa slätt.
- Häll fyllningen i formen.
- Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 70 min tills fyllningen har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kyl.
- Låt gärna stå i kyl till nästa dag så fyllningen hinner sätta sig ordentligt.
-
Färskostkräm:
- Vispa färskost, grädde och florsocker riktigt fluffigt. Vänd ner passionsfruktspurén.
- Bred eller spritsa krämen på cheesecaken.
-
Garnering:
- Garnera med passionsfrukt och mynta.