Passionsfruktscheesecake

Passionsfruktscheesecake

Passionsfruktscheesecake
Recept av Sara Aasum Hultberg

En klassisk bakad cheesecake som har smaksatts med sötsyrlig passionsfrukt. Cheesecaken toppas med fluffig färskostkräm och toppas med mynta och lite extra passionsfrukt. Erbjud gästerna passionsfruktscheesecake på t ex afternoon tea, dessert- eller kakbuffé.

Gör så här

  • Botten:
    • Mixa digestivekex, socker och smält smör.
    • Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
    • Baka i ugn på 180° ca 8 min.
  • Fyllning:
    • Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
    • Blanda vetemjöl med salt.
    • Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula, ägg och puré. Vispa slätt.
    • Häll fyllningen i formen.
    • Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 70 min tills fyllningen har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kyl.
    • Låt gärna stå i kyl till nästa dag så fyllningen hinner sätta sig ordentligt.
  • Färskostkräm:
    • Vispa färskost, grädde och florsocker riktigt fluffigt. Vänd ner passionsfruktspurén.
    • Bred eller spritsa krämen på cheesecaken.
  • Garnering:
    • Garnera med passionsfrukt och mynta.