Kompott är gott, enkelt att göra och lätt att svälja. Toppa med en härlig krydda som kardemumma eller kanel. Det går utmärkt att byta ur päronen mot äpple eller plommon.

Päronkompott med vaniljkvarg

Päronkompott med vaniljkvarg

Kompott är gott, enkelt att göra och lätt att svälja. Toppa med en härlig krydda som kardemumma eller kanel. Det går utmärkt att byta ur päronen mot äpple eller plommon.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Skala, kärna ur och skär päronen i bitar.
    • Blanda päron, vatten, socker och citronsaft  i en kastrull. Koka upp och låt sjuda till simmig konsistens.
    • Smaksätt kvargen med vaniljpulver.
    • Låt kompotten svalna och servera med vaniljkvarg.
Näring per 100 gram
  • Fett2,32 gram
  • Kolhydrater37,07 gram
  • Protein4,46 gram
  • Energi (Kj)898,63 Kj
  • Energi (Kcal)218,09 Kcal
Garnera med citronmeliss så blir det extra fint.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept