En äkta New York cheesecake har en krämig fyllning. Då är det viktigt att färskost och ägg är rumstempererade vid tillagningen och att den gräddas på låg ugnstemperatur. Kraftiga temperaturskiftningar kan göra att den spricker.

New York cheesecake

En äkta New York cheesecake har en krämig fyllning. Då är det viktigt att färskost och ägg är rumstempererade vid tillagningen och att den gräddas på låg ugnstemperatur. Kraftiga temperaturskiftningar kan göra att den spricker.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kexen och blanda med smält smör.
    • Tryck ut smulblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugn på 180° ca 10 min.
  • Fyllningen:

    • Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Smaksätt med citronskal och saft.
    • Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta i mjölet och blanda till en slät smet.
    • Häll smeten i formen och grädda i ugn på 100° (utan fläkt) ca 90 min.
    • Ställ direkt i kyl att kallna.