Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting
En klassisk pepparkaka i ny design blir julens blickfång på gottebordet. Med chokladband, vackert spritsad lingonkräm och smetanafrosting liknar den mer en tårta. Rapsolja ger en luftigare och lättare kaka.
Gör så här
-
Mjuk pepparkaka:
- Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Rör sist i lingonen.
- Fyll två tårtringar, ca 14 cm i diameter, till 2/3 och baka av i ugn på 160° ca 40 min. Låt svalna.
-
Lingonkräm:
- Koka puré, socker och agar agar i 3 min. Häll upp i bunke, plasta mot ytan och kyl så att gelén sätter sig. Mixa i blender till en kräm och lägg i spritspåse.
-
Smetanafrosting:
- Vispa smetana och florsocker till fast konsistens och lägg i spritspåse.
- Klä de mjuka pepparkakorna med chokladband. Spritsa på toppar av smetanafrosting och lingonkräm.
-
Dekor:
- Dekorera med chokladplattor och lakritsört.