Mandelmusslor fyllda med grädde och hjortronmylta eller sylt är en klassisk dessert på julbordets gottebord. Mandelmusslor är också något som många tycker är besvärligt att baka själva, så det är något som säljer bra inför julen.

Mandelmusslor

Mandelmusslor

Mandelmusslor fyllda med grädde och hjortronmylta eller sylt är en klassisk dessert på julbordets gottebord. Mandelmusslor är också något som många tycker är besvärligt att baka själva, så det är något som säljer bra inför julen.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

40 st
40 st
Till utbakningen:
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Rör smör och socker poröst i maskin med vinge.
    • Tillsätt mandelmjöl, bittermandel, ägg och det mesta av mjölet. Blanda samman.
    • Arbeta ihop degen ordentligt på mjölat bakbord med resten av mjölet till en smidig deg. Plasta degen och låt vila i kallt minst 1 tim.
    • Pensla mörmåtten (formarna) väl med mjukt smör. Sikta gärna lite mjöl över för att kakorna ska lossa lättare.
    • Dela degen i satser motsvarande 10 kakor (4 för 40 st). Arbeta med en sats i taget och låt övriga tills vidare ligga i kylen.
    • Rulla degen till en längd och dela i 10 lika stora bitar. Tryck ut bitarna tunt och jämnt i formarna. Var noga med att kanten inte är för tunn.
    • Ställ formarna helst på galler så att värmen kommer åt underifrån. Grädda i ugnen på 180° 8-10 min tills de fått lite färg.
    • Ta ut och låt formarna svalna. Vänd formen och knacka med gaffel i plåten så att kakan lossar, eller stöt kanten lätt mot plan yta.
Produkter i detta recept