En mandelfyllning som görs på rostat mandelmjöl och smaksätts med mörk rom. Fyll och toppa gårdagens croissanter med denna mandelkräm så blir det ett nytt bakverk - mandelcroissant.

Mandelfyllning med rom

Mandelfyllning med rom
Recept av Alexander Pelli

En mandelfyllning som görs på rostat mandelmjöl och smaksätts med mörk rom. Fyll och toppa gårdagens croissanter med denna mandelkräm så blir det ett nytt bakverk - mandelcroissant.

Gör så här

  • Mandelkräm med rom:

    • Rostat mandelmjöl: Rosta mandeln ljust, 150–160° ca 20 min. Mixa mandeln när den svalnat.
    • Rumstemperera alla råvaror.
    • Blanda samman mandeln, rårörsocker, havssalt och smör.
    • Tillsätt ägget pö om pö.
    • Tillsätt vetemjölet. Tillsätt romen. Förvara i kyl.