Liten smörgåstårta med lax

Liten smörgåstårta med lax

Liten smörgåstårta med lax
Recept av Sara Aasum Hultberg

Smörgåstårtan kan med fördel göras i bleck och skäras upp i portionsbitar innan de stryks och garneras. Eller gör en större vacker klassisk rund smörgåstårta. Servera smörgåstårta med lax som förrätt eller som en lätt lunch. En elegant liten rätt att erbjuda gästerna på t ex konferensen.

Gör så här

  • Laxfyllning:
    • Blanda samman ingredienserna och smaka av med pepparrot och salt.
  • Potatis:
    • Skala ev potatisen och skiva. Blanda med citronskal, citronsaft och salt efter smak. Vänd ner hackad dill.
  • Färskostkräm:
    • Vispa färskost och crème fraiche med salt i maskin tills det är rejält fluffigt.
  • Montering:
    • Varva bröd, laxfyllning och potatis. Avsluta med ett bröd. Stryk färskostfyllning runt hela tårtan.
    • Klä sidan med kallrökt lax. Garnera med en generös mängd picklad gurka samt lite dill och krasse.