Kyckling med havrekrisp och rostad palsternackspanna
Jättegod, saftig kyckling med krispigt täcke som får smak av citron och vitlök. Fräs de söta palsternackorna så att de blir mjuka och tar smak av sidfläsket. Servera med rispilaff och syrlig citronkräm.
Gör så här
-
Kyckling med havrekrisp:
- Lägg kycklingfiléerna i smorda bleck, salta och peppra.
- Blanda alla ingredienser till havrekrispet och strö över kycklingen.
- Baka i ugn på 175° ca 15 min till en innertemperatur på 55-57°.
-
Rispilaff:
- Fräs lök och ris i olja. Häll på vatten, salt och låt sjuda under lock ca 12 min.
- Hacka den frysta spenaten grovt och låt tina. Vänd ner i riset precis innan servering.
-
Rostad palsternacka:
- Skär palsternackan i bitar och tärna fläsket.
- Stek palsternacka, tärnat fläsk och skivad lök i smör på medelvärme tills palsternackan mjuknat.
- Grovhacka den frysta spenaten och vänd ner i palsternackspannan direkt innan servering.
-
Citronkräm:
- Blanda alla ingredienser till citronkrämen, smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen med rispilaff, sotad palsternacka och toppa med en klick citronkräm.