Kroketter på blåmussla och torkad sockertång

Kroketter på blåmussla och torkad sockertång

Kroketter på blåmussla och torkad sockertång

Kroketterna på Amadinepotatis, blåmusslor och lagrad Präst® dubbelpaneras och friteras krispiga. Servera dem alldeles nyfriterade till fiskrätter, gärna med sås på musselbuljongen.

Gör så här

    • Koka potatisen mjuk. Mosa potatisen med smör och lagrad ost medan potatisen fortfarande är varm, smaka av med salt och peppar.
    • Plocka musslorna ur skalen och skär ner i bitar. Skär gräslöken fint. Vänd ner musslor och gräslök i potatissmeten tillsammans med smulad tång, smaka av.
    • Forma till små bollar, ca 20 g/st, Dubbelpanera i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
    • Fritera i 170° varm olja vid servering. Låt rinna av på papper.