Kardemummabullen gör sig riktigt bra snurrad som en stockholmsknut. Toppa gärna med en blandning av socker och kardemumma istället för pärlsocker för att ytterligare förstärka karaktären av kardemumma. Det här är många fikagästers favoritbulle.

Kardemummabullar

Kardemummabullen gör sig riktigt bra snurrad som en stockholmsknut. Toppa gärna med en blandning av socker och kardemumma istället för pärlsocker för att ytterligare förstärka karaktären av kardemumma. Det här är många fikagästers favoritbulle.

Gör så här

    • Blanda mjölk med övriga ingredienser utom smör och salt i en degblandare.
    • Arbeta degen i 5 min på låg hastighet. Tillsätt smöret och öka hastigheten. Kör 5 min, gör ett glutenprov. Tillsätt salt och kör ca 2 min till. Degen ska vara glansig och elastisk.
    • Kubba upp degen i bräck à ca 1500 g till bullar och ca 400 g till längder. Rundriv och spänn av under plast ca 10 min.
    • Kavla ut på plåt, plasta och ställ i kyl ca 30 min.
    • Rör samman remonsen i en maskin med vinge.
    • Kavla degen 0,3-5 mm tjock. Stryk ut remonsen och baka ut till önskad bulle à ca 80 g. Forma till snäckor, knutar, nystan, snurror eller kringlor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Raska till dubbel storlek på 32° och 75% luftfuktighet. Spröa ca 10 min. Baka av 8-10 min i ugnen med en ingångstemperatur på 200°, sänk direkt till 190°.
    • Pensla bullarna direkt när de tagits ut med sockerlag och strö på pärlsocker.