Jordgubbscheesecake
Cheesecaken har jordgubbssylt ringlat i fyllningen och färska jordgubbar med vispad grädde på toppen. En cheesecake att erbjuda gästerna under sommaren på t ex kak- eller dessertbuffén.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa digestivekex, socker och smält smör.
- Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
- Baka i ugn på 180° ca 8 min.
-
Fyllning:
- Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
- Blanda vetemjöl och salt.
- Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula, ägg och puré. Smaksätt med limesaft och limeskal. Vispa slätt.
- Häll fyllningen i formen.
- Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 70 min tills fyllningen har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kyl.
- Låt gärna stå i kyl till nästa dag så fyllningen hinner sätta sig ordentligt.
-
Garnering:
- Garnera cheesecaken med vispad grädde, jordgubbar, maränger och atsinakrasse.