Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake
Recept av Sara Aasum Hultberg

Cheesecaken har jordgubbssylt ringlat i fyllningen och färska jordgubbar med vispad grädde på toppen. En cheesecake att erbjuda gästerna under sommaren på t ex kak- eller dessertbuffén.

Gör så här

  • Botten:
    • Mixa digestivekex, socker och smält smör.
    • Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
    • Baka i ugn på 180° ca 8 min.
  • Fyllning:
    • Vispa ihop färskost och socker i maskin. Tillsätt crème fraiche.
    • Blanda vetemjöl och salt.
    • Tillsätt mjölblandningen i färskosten tillsammans med äggula, ägg och puré. Smaksätt med limesaft och limeskal. Vispa slätt.
    • Häll fyllningen i formen.
    • Baka i ugn på 120° (medelstark fläkt) i ca 70 min tills fyllningen har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kyl.
    • Låt gärna stå i kyl till nästa dag så fyllningen hinner sätta sig ordentligt.
  • Garnering:
    • Garnera cheesecaken med vispad grädde, jordgubbar, maränger och atsinakrasse.