Kavla ut din Jansson i jul! När den svenska klassikern möter den franska pizzan från Alsace väcks smaker som dina gäster kommer att älska. Lätt att förbereda genom att göra degen, kavla ut, lägga på bleck, täcka över och förvara i frysen. Bara att ta fram och mice en place topping, baka av, toppa och ut på julbordet.

Jansson tarte flambée

Jansson tarte flambée

Kavla ut din Jansson i jul! När den svenska klassikern möter den franska pizzan från Alsace väcks smaker som dina gäster kommer att älska. Lätt att förbereda genom att göra degen, kavla ut, lägga på bleck, täcka över och förvara i frysen. Bara att ta fram och mice en place topping, baka av, toppa och ut på julbordet.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 st
10 st
Deg:
  • 1 kg vetemjöl
  • 25 g salt
  • 550 g vatten
  • 75 g rapsolja
Topping:
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Deg:
    • Blanda vetemjöl och salt, tillsätt vatten och olja, blanda ihop till en deg, addera mer mjöl om degen är för kladdig.
    • Täck degen och låt vila minst 30 min.
  • Topping:
    • Sätt ugnen på 250°
    • Dela degen i 165 g bitar och kavla ut tunt på mjölat bord.
    • Lägg botten på bakplåtspapper.
    • Bred ca 75 g färskost per botten, lämna ca 1 cm till kanten.
    • Lägg på lök, potatis och ost.
    • Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten.
    • Grädda ca 7–10 min tills det börjar få fin färg.
    • Ta ut och toppa med ansjovisfiléer och dill.
    • Salta och peppra.
Istället för att göra en egen deg, använd LIBA-bröd som botten och korta ner tillagningstiden till 3-4 minuter.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept