Vackert grön dressing med spenat, söta ärter och lite sting av pepparrot. Klassisk smaksättning blandad med gräddfil och majonnäs för konsistens och smak.

Grön gräddfilsdressing med pepparrot

Grön gräddfilsdressing med pepparrot

Vackert grön dressing med spenat, söta ärter och lite sting av pepparrot. Klassisk smaksättning blandad med gräddfil och majonnäs för konsistens och smak.

Lägg till favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

Antal portioner: 20

  • 100 g fryst grön ärta, tinade
  • 500 g bladspenat
  • 50 g vitvinsvinäger
  • 15 g riven färsk pepparrot
  • 200 g Arla Ko® Gräddfil
  • 150 g majonnäs
  • 6 g salt
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör

Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Mixa ihop ärter, spenat, vinäger och pepparrot.
    • Rör ner gräddfil och majonnäs, smaka av med salt.

Näring per port

  • Fett6,8 gram
  • Kolhydrater1,6 gram
  • Protein1,5 gram
  • Energi (Kj)301 Kj
  • Energi (Kcal)72 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör

Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept