Morötter och apelsin är en klassiker på salladsbordet. Här blandas morötterna med söta russin och syras med filmjölk och apelsinjuice för att snabbt få smak.

Filmjölkssyrad morotssallad med apelsin

Filmjölkssyrad morotssallad med apelsin

Morötter och apelsin är en klassiker på salladsbordet. Här blandas morötterna med söta russin och syras med filmjölk och apelsinjuice för att snabbt få smak.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

20 port
20 port
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda morötter och russin. Häll på filmjölk och apelsinjuice, blanda runt.
    • Toppa med persilja vid servering.
Näring per port
  • Fett1 gram
  • Kolhydrater14,4 gram
  • Protein1,8 gram
  • Energi (Kj)312 Kj
  • Energi (Kcal)75 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept