Färskostglass med tonka
Glassen med färskost får sin milda kryddiga smak av tonkaböna. Här är glassen gjuten i bollformar av silikon. Se till att glassen har stått en stund i blastchiller innan den tas ur formarna. Glassen kan självklart köras i pacojet och serveras till desserter.
Gör så här
-
Färskostglass med tonka:
- Koka upp grädde, mjölk, glykos och tonkaböna.
- Vispa ihop äggula och råsocker. Temperera äggvispet med den varma gräddmjölken och häll tillbaka i kastrullen. Sjud till 83° under vispning.
- Sila den sjudna krämen över färskosten och gelatinet. Mixa ihop, plasta mot ytan och kyl över natten.
-
Montering:
- Kör glassmeten i glassmaskin.
- Spritsa glassen i bollformar av silikon eller andra formar. Stryk av med palett och frys i blastchiller. Eller servera glassen nykörd som dessert.