Det finns nog ingen mer klassisk småkaka än drömmar. Söt, krispig, och samtidigt smältande i munnen. Det är hjorthornssaltet som gör drömmarna så möra och porösa. Det går alldeles utmärkt att smaksätta drömmarna med t ex saffran, kokos eller någon citrusfrukt.

Drömmar

Drömmar

Det finns nog ingen mer klassisk småkaka än drömmar. Söt, krispig, och samtidigt smältande i munnen. Det är hjorthornssaltet som gör drömmarna så möra och porösa. Det går alldeles utmärkt att smaksätta drömmarna med t ex saffran, kokos eller någon citrusfrukt.

Gör så här

    • Blanda smör, socker och vaniljsocker luftigt och poröst men inte för länge i maskin med vinge.
    • Tillsätt oljan under maskinens gång. Sikta ner vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda snabbt samman till en smidig deg.
    • Rulla degen till fingertjocka längder. Kubba till 15-gramsbitar.
    • Rulla varje bit till en lite boll och lägg på plåt med bakplåtspapper, lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut lite i ugnen.
    • Baka av i ugn på 150° ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåten.