Chokladmousse med färskost
Chokladmoussen blir extra krämig och fräsch med färskost. Den användas gärna som fyllning i bakelser och tårtor. Gjut chokladmoussen i interiörformar eller stryk ut direkt på bottnar till bakelser eller tårtor innan de ställs i frysen.
Gör så här
-
- Vispa upp grädden tills den är lättvispad och ställ i kyl. Smält chokladen till 35–40°.
- Vispa äggulor, strösocker och salt fluffigt. Smält det blötlagda gelatinet försiktigt och vispa ner i äggblandningen.
- Vispa upp färskosten separat. Blanda ner färskosten i äggblandningen, blanda slätt.
- Tillsätt den smälta chokladen i en tunn stråle, blanda med en slickepott så inte volym går förlorad.
- Vänd ner den lättvispade grädden försiktigt i chokladblandningen. Gjut chokladmoussen i önskad form och frys, eller lägg upp på sprits.