Chokladmousse med färskost

Chokladmousse med färskost

Chokladmousse med färskost
Recept av Hilma Strömberg

Chokladmoussen blir extra krämig och fräsch med färskost. Den användas gärna som fyllning i bakelser och tårtor. Gjut chokladmoussen i interiörformar eller stryk ut direkt på bottnar till bakelser eller tårtor innan de ställs i frysen.

Gör så här

    • Vispa upp grädden tills den är lättvispad och ställ i kyl. Smält chokladen till 35–40°.
    • Vispa äggulor, strösocker och salt fluffigt. Smält det blötlagda gelatinet försiktigt och vispa ner i äggblandningen.
    • Vispa upp färskosten separat. Blanda ner färskosten i äggblandningen, blanda slätt.
    • Tillsätt den smälta chokladen i en tunn stråle, blanda med en slickepott så inte volym går förlorad.
    • Vänd ner den lättvispade grädden försiktigt i chokladblandningen. Gjut chokladmoussen i önskad form och frys, eller lägg upp på sprits.