Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.

Choklad- och maltkräm

Choklad- och maltkräm
Recept av Alexander Pelli

Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.

Gör så här

    • Blanda majsstärkelse, mörkt malpulver, allt socker och äggula, tillsätt mjölk, grädde och vanilj.
    • Koka upp under omrörning och koka ur stärkelsen. Plocka upp vaniljstången.
    • Häll krämen ovanpå chokladen och stavmixa homogen. Tillsätt smör, mjölken och salt, stavmixa.
    • Tillsätt ljummen mjölk om krämen upplevs skuren.
    • Häll upp i behållare, kontaktplasta och ställ i kylen och låt svalna minst 12 h.
    • Rör slät innan användning.
  • Krämgrädde:

    • Vispa upp grädde strax efter halvvägs.
    • Väg upp lika delar grädde och kräm och blanda ihop.
    • Vispa upp till önskad konsistens.