Choklad- och maltkräm
Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.
Gör så här
-
- Blanda majsstärkelse, mörkt malpulver, allt socker och äggula, tillsätt mjölk, grädde och vanilj.
- Koka upp under omrörning och koka ur stärkelsen. Plocka upp vaniljstången.
- Häll krämen ovanpå chokladen och stavmixa homogen. Tillsätt smör, mjölken och salt, stavmixa.
- Tillsätt ljummen mjölk om krämen upplevs skuren.
- Häll upp i behållare, kontaktplasta och ställ i kylen och låt svalna minst 12 h.
- Rör slät innan användning.
-
Krämgrädde:
- Vispa upp grädde strax efter halvvägs.
- Väg upp lika delar grädde och kräm och blanda ihop.
- Vispa upp till önskad konsistens.