
Choklad- och maltkräm


Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
- Blanda majsstärkelse, mörkt maltmjöl, socker och äggula. Tillsätt mjölk, grädde och vanilj.
- Koka upp under omrörning och koka ur stärkelsen. Plocka upp vaniljstången.
- Häll krämen över chokladen och rör samman tills homogen.
- Tillsätt smör, mjölk och salt, rör samman.
- Tillsätt ljummen mjölk om krämen upplevs skuren, och blanda tills homogen.
- Häll upp i behållare, kontaktplasta och ställ i kylen och låt svalna minst 12 h.
- Rör slät innan användning.
-
Krämgrädde:
- Vispa upp grädde strax efter halvvägs.
- Väg upp lika delar grädde och kräm och blanda ihop.
- Vispa upp till önskad konsistens.