Choklad- och maltkräm

Choklad- och maltkräm

Choklad- och maltkräm
Recept av Alexander Pelli

Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.

Gör så här

    • Blanda majsstärkelse, mörkt maltmjöl, socker och äggula. Tillsätt mjölk, grädde och vanilj.
    • Koka upp under omrörning och koka ur stärkelsen. Plocka upp vaniljstången.
    • Smält chokladen och blanda med uppvärmd mjölk. Blanda sedan ihop med krämen.
    • Tillsätt smör och salt, rör samman.
    • Tillsätt ljummen mjölk om krämen upplevs skuren, och blanda tills homogen.
    • Häll upp i behållare, kontaktplasta och låt stå i kylen i minst 12 tim.
    • Rör slät innan användning.