Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.

Choklad- och maltkräm

Choklad- och maltkräm
Recept av Alexander Pelli

Fyll croissantdeg med choklad- och maltkräm till Pain Suisse med choklad. Eller fyll Wienerdeg med choklad med krämen, forma till snurror och toppa med mer kräm och hasselnötter efter avbakning.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1000 g
1000 g
Totalvikt: 1000 g
    Krämgrädde:
    Håll skärmen tänd

    Gör så här

      • Blanda majsstärkelse, mörkt maltmjöl, socker och äggula. Tillsätt mjölk, grädde och vanilj.
      • Koka upp under omrörning och koka ur stärkelsen. Plocka upp vaniljstången.
      • Häll krämen över chokladen och rör samman tills homogen.
      • Tillsätt smör, mjölk och salt, rör samman.
      • Tillsätt ljummen mjölk om krämen upplevs skuren, och blanda tills homogen.
      • Häll upp i behållare, kontaktplasta och ställ i kylen och låt svalna minst 12 h.
      • Rör slät innan användning.
    • Krämgrädde:
      • Vispa upp grädde strax efter halvvägs.
      • Väg upp lika delar grädde och kräm och blanda ihop.
      • Vispa upp till önskad konsistens.
    Produkter i detta recept