Blanda socker och apelsinskal till apelsinsockret och låt torka under natten.
Blanda fördegen i en degblandare ca 10 min. Låt vila ca 30 min.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ca 20 min till en smidig deg. Låt vila ca 30 min.
Forma till små bullar à ca 30 g, låt jäsa ca 45 min.
Fritera munkarna i olja, 170° till fin färg. Låt rinna av och vänd i apelsinsocker.
Apelsin- och morotsmarmelad:
Tvätta och skala morötterna. Riv dem grovt.
Koka socker och vatten i en kastrull till 114°. Tillsätt morötter, apelsin- och citronsaft samt citron- och apelsinskal. Skumma av då och då och koka marmeladen till 106° eller gör ett syltprov.
Häll upp sylten i varma, rena burkar. Sätt på lock och ställ burkarna upp och ner.
Färskostfyllning:
Blanda ingredienserna till färskostfyllningen.
Montering:
1. Spritsa först färskost och sedan marmelad i munkarna.
Källa: Magnus Johansson, Konditor, Arla Köket Fun Baking 2016
Montering:
Spritsa först färskost och sedan marmelad i munkarna.