Blandade bönor med fin struktur som vänds ihop med en smakrik dressing. Toppa med färsk koriander eller om du har färsk bladpersilja över. God som den är på en salladsbuffé eller ihop med sriracha- och yoghurtdressing.

Bönsallad med koriander

Bönsallad med koriander

Blandade bönor med fin struktur som vänds ihop med en smakrik dressing. Toppa med färsk koriander eller om du har färsk bladpersilja över. God som den är på en salladsbuffé eller ihop med sriracha- och yoghurtdressing.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

2 kg
2 kg
  • 2 kg blandade bönor
  • 30 g hackad färsk koriander
Dressing:
  • 135 g rapsolja
  • 50 g sambal badjak
  • 3 g salt
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Vispa ihop dressingen.
    • Vänd ihop bönor och dressing. Strö över koriander vid servering.
Näring per kg
  • Fett73,6 gram
  • Kolhydrater144,4 gram
  • Protein78,9 gram
  • Energi (Kj)6 519 Kj
  • Energi (Kcal)1 558 Kcal
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan