Lättlagad smulpaj som du kan förbereda. Knepet är att göra den på fryst pajdeg som man halvtinar och grovriver över äpplena. Här har vi bytt ut kanel mot vackra, syrliga vinbär.

Äppelpaj med röda vinbär och krämig vaniljsås

Lättlagad smulpaj som du kan förbereda. Knepet är att göra den på fryst pajdeg som man halvtinar och grovriver över äpplena. Här har vi bytt ut kanel mot vackra, syrliga vinbär.

Gör så här

    • Blanda smör, mjöl och socker till en deg.
    • Forma degen till grapefruktstora bollar, lägg på bleck och frys degen väl övertäckt.*
    • Fördela äppelklyftorna i smorda bleck, strö vinbär och socker över.
    • Halvtina och grovriv pajdegen. Fördela över äpplena och grädda pajen i ugn, 225° ca 20 min eller tills pajen fått fin färg.
    • Dela vaniljstängerna, lägg dem i lite grädde och låt koka någon minut. Skrapa ur vaniljfröna.
    • Vispa ihop alla ingredienser utom vaniljfröna. Koka upp under omrörning.
    • Tillsätt vaniljfröna. Servera äppelpajen med vaniljsås.
  • *Detta moment kan göras fler dagar i förväg.