Tre baser, tre toppings och tre crunchs. Ett perfekt upplägg för dig som vill variera dina glasdesserter på nya och spännande sätt. Här hittar du Disa Molins byggstenar som du enkelt kombinerar ihop till hela 27 olika desserter.

3 baser - 27 desserter

Recept av Disa Molin

Tre baser, tre toppings och tre crunchs. Ett perfekt upplägg för dig som vill variera dina glasdesserter på nya och spännande sätt. Här hittar du Disa Molins byggstenar som du enkelt kombinerar ihop till hela 27 olika desserter.

Gör så här

  • Mjölkchokladkräm

    • Koka upp hälften av grädden och glykosen. Slå det över chokladen och mixa slätt. Tillsätt resten av grädden och låt stå i kyl över natten.
    • Vispa upp chokladkrämen. Justera ev konsistensen med mer grädde. Spritsa i portionsglas.
  • Yoghurtmousse:

    • Blanda yoghurt, citronsaft och socker.
    • Smält gelatinet i mikro med 20 g av citronyoghurten, blanda sedan ner i den övriga citronyoghurten. Vänd ner grädden och spritsa i glas.
  • Vit chokladkräm med lime:

    • Koka upp hälften av grädden, limesaft och glykos. Slå det över den vita chokladen och mixa slätt. Tillsätt resten av grädden och limeskal.
    • Låt stå i kyl över natten. Vispa upp och spritsa i glas.
  • Yuzucurd:

    • Koka upp juice, citronsaft och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 84°.
    • Låt svalna till 30° och montera ner smöret med en stavmixer. Spritsa curden på basen i glasen vid servering.
  • Jordgubbsjelly:

    • Blanda socker och pektin. Blanda det med puré och citronsaft i en kastrull. Koka upp och tillsätt gelatinet.
    • Gjut i silikonformar och frys. Tryck ut jellyn och lägg på basen i glasen strax innan servering.
  • Blåbärskompott:

    • Koka upp blåbär, socker och citronsaft. Blanda vatten och majsstärkelse och red av kompotten. Låt kallna.
    • Spritsa kompotten på basen i glasen vid servering.
  • Mandelkaramell

    • Rosta mandeln i ugn på 180° ca 9 min. Karamellisera sockret tills det är bärnstensfärgat. Vänd ner den rostade mandeln i karamellen och sprid ut på en plåt med silpatmatta. Låt svalna.
    • Kör mandeln till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv. Toppa desserterna med karamellen vid servering.
  • Rostad vit choklad:

    • Lägg den vita chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen i ugn på 170° ca 5 min. Kontrollera att den inte bränns.
    • Låt kallna och kör till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv. Toppa desserterna med chokladen vid servering.
  • Crumble:

    • Kör snabbt ihop alla ingredienser i en maskin med vinge. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 175° ca 10 min.
    • Kör till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv. Toppa desserterna med crumble vid servering.