Färskost

Färskostar är samlingsnamnet för färsk ostmassa som varken pressas eller lagras. Ostarna har en mild och lite syrlig smak och mängder av goda användningsområden. Kallskänken, varmköket, bageriet och caféet – alla har glädje av färskost!

Smak och karaktär

Naturell färskost har en frisk, lite syrlig smak och en bredbar, fast konsistens. Den passar med alla tänkbara örter och kryddor. Färskost görs även i flera smaksättningar.

Gott att servera till  

Färskost passar till allt från ostbrickor till smörgåsar och kall mat. Många sorter kan man också ha till bakning och varma rätter. Det är till exempel gott med färskost i risotto, cannelloni och på pizzan. Cava eller en frisk Riesling är alltid goda dryckesrekommendationer, men många drycker passar bra eftersom osten kan användas till så mycket. 

Färskost passar till allt från ostbrickor till smörgåsar och kall mat.

Handrullad läckerhet

Vill du ha en redan smaksatt färsk dessertost är Le Roulé vitlök ett omtyckt val. Osten började produceras i Frankrike i mitten av 1980-talet och den rullas för hand med en dekorativ örtvirvel. Det finns även färskostar som inte klassas som dessertost, exempelvis Arla® Pro Färskost, KESO® Cottage Cheese och Arla® Pro Kesella® Kvarg. Även dessa har mängder med goda användningsområden. 

Våra ostar

Rians Le Roulé vitlök 28% 950 g