image

Maxa utbudet med milkshake

Milkshakes gör det lätt att vara kreativ och experimentera med smaker. På ett enkelt sätt kan du variera menyn och hålla gästernas nyfikenhet vid liv. Plocka in nya varianter som trendar eller lyft dina befintliga shakes med toppings som bryter av mot det krämiga.

En milkshake-mix för alla verksamheter

Med Arla®Pro Milkshake mix gör du snabbt perfekta shakes. Mixen fungerar lika bra oavsett om du har en milkshakemaskin, slushmaskin eller en enkel blender. Här har vi samlat tips för olika sorters utrustning och råd för lägre råvarukostnader. Du hittar också inspiration för härliga toppings och lyxshakes. Sätt gärna några premiumvarianter på menyn – då kan du ta ett högre utpris och får bättre marginaler. 

Lätt och gott i milkshakemaskin

Har du en milkshakemaskin fyller du på milkshakebadet med mixen. Maskinen kommer bygga upp iskristaller och pumpa in 40 procent luft. Ta ut mixen direkt från maskinen och smaksätt med sås/syrup eller servera shaken naturell och jobba med smak i dekorationen.Toppa gärna med grädde, bär, sås, kaksmulor eller annat som ger kontrast och gör shaken extra lockande.

Goda varianter i slushmaskin

I en slushmaskin kan mixen köras naturell eller med smaksättning. Vill du göra en klassisk jordgubbsshake med mycket smak, blandar du 1 kilo frusen jordgubbspuré med 8 liter milkshake-mix. Vill du ha lägre råvarukostnader kan du blanda samma mängd puré med 10–12 liter milkshake-mix. Allt beror på hur smakrik eller mild shaken ska vara.

Smaken kan även förstärkas med såser som topping. En annan variant är att smaksätta med jordgubbssyrup för att ge färg och sedan jobba med såser som dekoration. Möjligheterna är många, se vilken stil du gillar bäst på milkshaken. 

Lyxigt med frusna bär i blender

Gör du milkshaken i en blender får du ett härligt krämigt resultat. Använd runt 100 gram bär till 150–200 gram milkshake-mix, beroende på vilken tjocklek du vill ha. Ett tips är att ha i en banan för en ännu tjockare/krämigare shake. Då kan du också minska mängden frusna bär och få en lägre råvarukostnad. Allra bäst resultat blir det med frusna bananer. Jobba gärna med toppings för ett riktigt lyxigt slutresultat.

Populära smaker: jordgubb, jordgubb/banan, blåbär, bärmix (prisvärd), exotisk med mango (gärna med en skvätt passionssyrup). Använd bananpuré eller frusen banan till choklad- och kolasmaker för att få till textur och kyla.

Krämigt med glass i blender 

Ett annat sätt att skapa krämighet är att blanda ner glass eller mjukglass i milkshaken. Lagom proportioner brukar vara runt 100 gram glass till cirka 150 gram milkshake-mix. Som vanligt beror det på vilken textur du önskar. Den här basen rekommenderas särskilt till choklad- och kolashakes.
Förgyll gärna milkshaken med med syrup, sås, kaksmulor och annan härlig topping.

Populära smaker: choklad, kola, salted caramel, cookie dough, marängsviss.

Prisvärd frappe-feeling i blender 

Du kan också göra en isigare shake som ligger närmare frappuccino. Den ger ännu lägre råvarukostnad och kräver kortare tid i blendern. Blanda 150 gram is, 150 gram milkshake-mix och en skopa stabiliseringsmedel tillsammans med cirka 10–20 gram syrup av önskad smak. Denna variant kan också göras på mjölkdrycken Cocio Crused Ice och milkshake-mix. 

Lyft smaken med Arla®Pro Milkshake mix

Isande och läskande eller krämig och fluffig? Oavsett vilken milkshake du vill servera är Arla®Pro Milkshake mix den perfekta produkten. Den har en neutral vaniljsmak som lyfter andra smaker och ger dig stora möjligheter att variera. Mixen kan serveras naturell eller blandas med syrups och andra smaksättningar.

Från enkel shake till kundfavorit – 6 goda idéer

  1. Använd oväntade glas: Servera milkshaken som en elegant cocktail eller häll upp i ett glas med lekfull form.
  2. Var kreativ med tillbehören: Dekorera med ätbara blommor, läckra varianter av den egna loggan eller roliga sugrör.
  3. Variera utifrån säsong: Gör spöklika skapelser till halloween och något sött och hjärtligt till alla hjärtans dag.
  4. Tänk på temperaturen: Skapa kontrast med kyla och värme genom att kombinera fryst frukt som jordgubbar eller mango med varm choklad- eller kolasås.
  5. Tänk på texturen: Arbeta med lager i dina shakes och kombinera milkshakebas, grädde och toppings för att skapa kontrast.
  6. Utforska nya smakmöten: Blanda sött med salt eller syrliga frukter med örter. En klassisk jordgubbsshake blir plötsligt något annat när den lyfts med hjälp av rosépeppar eller en salt kola med rosmarininfusion.