Arla® Färskost

Inga tillsatser, naturligt gott! Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning.

Med Arlas färskost i kylen är du alltid redo att skapa nya, frantastiska smakupplevelser till dina gäster. Alla älskar röror, med en handfull goda och krämiga blandningar kan du enkelt utveckla menyn och ge kunderna valfrihet och större variation.

En produkt med brett användningsområde

Sedan lansering har Arlas färskost vuxit till en stor succé. Vår färskost innehåller inga tillsatser, bara naturligt gott i tre varianter. Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arlas färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning.

Den klarar att hettas upp, vilket gör den perfekt som fyllning i bl.a. crêpes, cannelloni och rullader. Produkten är även utmärkt som bas i röror och krämiga sallader, som till exempel cole slaw, och till cheesecakes och glasyrer.

Variera menyn med färskost

Jonas Åström är kock på Erssons och jobbar både i varm- och kallköket. Han använder färskosten i många typer av rätter.

– För mig spelar det stor roll att den är naturlig. Jag vill helst använda produkter utan en massa tillsatser, palmolja eller annat som jag känner mig tveksam till. Jag gillar också när grundsmaken är bra och man inte behöver krångla till det och ha i för mycket annat.

Peter Ersson tips för Arlas färskost

Desserter

– När jag gör desserter har jag exempelvis färskosten som grund i cheesecake. Jag gillar också nougat väldigt mycket och gör gärna topping med färskost och nougat, exempelvis på cupcakes.

Röror

– Röror till smörgåstårta går att variera på många sätt. Pepparrotsröra är en av mina favoriter.

Såser

– Kalla såser till fisk blir både enkla och goda. Jag vispar ut osten så att den blir lite lösare och har i exempelvis rom, citron och dill. Det är rena smaker som passar utmärkt till en klassisk panerad torsk eller en ugnsbakad lax.