Arla Guldko

Sedan år 2000 har Arla Guldko funnits för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Arla Guldko – matbranschens Oscar

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. För köken är Arla Guldko en rolig, utvecklande och spännande resa. Såväl finalister som semifinalister brukar få medial uppmärksamhet och det blir en chans att visa sin yrkesstolthet och det fina arbete köket gör.

Så går det till

I juryn för Arla Guldko sitter tidigare vinnare, en stjärnkock, nyckelfigurer i branschen och Arlarepresentanter.

Under anmälningsperioden kan man skicka in tävlingsbidrag i tre olika kategorier; bästa matglädjeförskola, bästa matglädjeskola och bästa seniormatglädje.

En förberedande jury på Arla går igenom alla bidrag och utifrån ett antal bedömningspunkter utses semifinalister i varje kategori. Under tre månader pågår sedan det stora juryarbetet. I juryn för Arla Guldko sitter tidigare vinnare, en stjärnkock, nyckelfigurer i branschen och Arlarepresentanter.

All dokumentation från semifinalisterna gås igenom och tre finalister väljs ut i varje kategori. Dessa får oanmälda besök av juryn och efter det utses vinnarna som förblir hemliga fram till den stora Guldkogalan. De tre vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. På galan delas även ett specialpris ut, Årets guldstjärna.

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder. Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen