Bullar med smör säljer!

En smörbulle går knappt att motstå och den är kunderna villiga att betala mer för. Men det måste framgå i skyltningen att man har bakat med kvalitet!

Bullar med smör säljer!

En smörbulle går knappt att motstå och den är kunderna villiga att betala mer för. Men det måste framgå i skyltningen att man har bakat med kvalitet!

Alla våra tester visar att bullar bakade med smör upplevs som mycket godare. Mervärdet kan man ta betalt för, om man är tydlig med att det är fina råvaror i bullen. Arla rekommenderar ett utpris på minst 30 kronor per bulle, jämfört med 18 kronor för bullar bakade på margarin.

Skylta med det goda Motivera priset i skyltningen och berätta om era kvalitativa råvaror. Skriv till exempel: ”Kanelbullar bakade på svenskt smör!” Skylta gärna även på engelska eftersom kanelbullar är en het produkt för turister: Swedish cinnamon buns with real butter!

Några snabba tips

Några snabba tips

  • Doften säljer:
    Ha förberedda bullar i frysen och baka flera gånger per dag, för färskare känsla och mindre svinn.
  • Krydda med kunskap:
    Låt skyltar och personal berätta om svenskt smör och smörets över 100 aromämnen, egenkokt vaniljkräm eller ekoingredienser.
  • Bullar i nytt sällskap:
    Överraska med mjukglass i kanelbulle, kanelbulle-semla eller andra spännande kombinationer.
  • När bullar blir över:
    Stek till fattiga riddare, smula ner i andra bakverk, använd till smulpajer, rosta till skorpor eller mal ner till punchrullen.
Fyra konditorer delar tips om bullar

Fyra konditorer delar tips om bullar

Fyra konditorer delar tips om bullar