Maximera försäljningen av dina bullar

En klassisk kanelbulle har de flesta på menyn. Genom att presentera den i andra former och skylta med det goda kan du öka din försäljning.

Maximera försäljningen av dina bullar

En klassisk kanelbulle har de flesta på menyn. Genom att presentera den i andra former och skylta med det goda kan du öka din försäljning.
  • Ge nytt liv åt dina bullar Många cafékunder vill prova något nytt. Testa att presentera dina bullar i nya spännande former, till exempel kanelbullar ihop med mjukglass. Släng inte heller bullar som blivit över – smula ner dem och använd i andra bakverk eller rosta till skorpor.

  • Skylta med det goda Alla våra tester visar att bullar bakade med smör upplevs som mycket godare. Mervärdet kan man ta betalt för, om man är tydlig med att det är fina råvaror i bullen. Skylta med att du bakar bullar med kvalité och skylta gärna på engelska också, eftersom kanelbullar är en het produkt för turister.

Några snabba tips

Några snabba tips

  • Doften säljer:
    Ha förberedda bullar i frysen och baka flera gånger per dag, för färskare känsla och mindre svinn.
  • Krydda med kunskap:
    Låt skyltar och personal berätta om svenskt smör och smörets över 100 aromämnen, egenkokt vaniljkräm eller ekoingredienser.
  • Bullar i nytt sällskap:
    Överraska med mjukglass i kanelbulle, kanelbulle-semla eller andra spännande kombinationer.
  • När bullar blir över:
    Stek till fattiga riddare, smula ner i andra bakverk, använd till smulpajer, rosta till skorpor eller mal ner till punchrullen.
Fyra konditorer delar tips om bullar

Fyra konditorer delar tips om bullar

Fyra konditorer delar tips om bullar