Få ut maximalt av semmelsäsongen!
Du tjänar på att ha både klassiska semlor och nyskapande varianter. 46% av cafékunderna gillar att prova något nytt, visar en undersökning som Arla gjortFå ut maximalt av semmelsäsongen!
Du tjänar på att ha både klassiska semlor och nyskapande varianter. 46% av cafékunderna gillar att prova något nytt, visar en undersökning som Arla gjortMånga inleder säsongen med många specialsemlor då kunderna är mer sugna på att testa nya smaker. Ju närmare semmeldagen vi kommer desto mer klassiskt är man benägen att gå. Det lönar sig dock alltid att ha ett eller två spännande alternativ
-
Så förnyar du semlan
Ändra smakbilden och smaksätt grädden eller byt ut grädden mot t ex mjukglass. -
Jobba med olika texturer och färger
Gör t ex en chokladsemla. Lek med formen och servera semlan som pralin, cortado eller wienersemla.
-
Förläng säsongen med årstidssemlor
Håll intresset vid liv året om. Gör en sommarsemla med jordgubbar, en kanelbullesemla eller varför inte en pepparkakssemla. -
Håll intresset vid liv:
Lansera löpande goda semmelnyheter och satsa på veckans erbjudande. Det funkar även för andra bakverk, som tex adventsrulltårtan.