Månadens burgare - Ett lönsamt koncept för att testa nya smaker

Höj priset och kvalitén på din burgare och öka lönsamheten!
Kalkylen baseras på 100 sålda burgare med cheddarost
Höj priset med 1 kr per portion Höj priset med 5 kr per portion
Ökad råvarukostnad 33 kr 33 kr
Ökad vinst ex moms 89 kr 445 kr
Ökad vinst 56 kr 412 kr
Ökad vinst i procent 70 % 1148 %
Höj priset med 1 kr per portion Höj priset med 5 kr per portion
Ökad råvarukostnad 33 kr 33 kr
Ökad vinst ex moms 89 kr 445 kr
Ökad vinst 56 kr 412 kr
Ökad vinst i procent 70 % 1148 %

Månadens burgare - Ett lönsamt koncept för att testa nya smaker

Höj priset och kvalitén på din burgare och öka lönsamheten!

Konceptet "Månadens burgare" är ett enkelt sätt att variera menyn och testa nya smaker. Att variera sin meny är smart och visar att restaurangen inte står still och det finns en nyhet som gästen blir nyfiken på Konceptet ger också möjlighet att testa vilka smaker dina gäster uppskattar mest och vad som gett störst lönsamhet.

Bättre ost och beröm hos Burger & Bangers

Under mars månad 2020 har Stellan Linde på Burgers & Bangers i Norrköping provat Arla® Pro cheddar. Osten har lagts på Månadens burgare, både i foodtrucken och på restaurangen.

Med Arla® Pro Lagrad Cheddar på blir råvarupriset 33 öre högre per burgare än om man väljer en smältost. Men tack vare kvaliteten på osten vågade man sätta priset högre än annars. **Då är plötsligt 33 öre extra per burgare en lönsam investering. **Det räcker att höja priset med 1 kr för att det ska vara en bra affär.

Om du säljer 100 burgare satsar du 33 kronor för att tjäna 56 kr. Och kan du höja priset med 5 kronor, tack vare osten, är det en kanoninvestering. Då tjänar du in 413 kronor extra på satsade 33 kronor!

Burger & Bangers höjer smaken och lönsamheten Under mars månad har Stellan Linde på Burgers& Bangers i Norrköping provat Arla® Pro cheddar. Osten har lagts på Månadens burgare, både i foodtrucken och på restaurangen.

Hallå där, Stellan hur har testet gått? Bra! Det känns fint att köra med 100% riktigt bra ost.

Vad blir det för skillnad? Ja, det märks både på smaken och konsistensen. Ostskivan är rejält tjock och man får en god ostsmak. Osten får spela en roll på burgaren. Redan första kvällen fick jag beröm för osten, det har nog aldrig hänt tidigare.

De flesta typiska hamburgarostar har ju smältsalter i sig, hur klarar sig en cheddar som inte har det? Den smälter utan problem. Jag lägger på den direkt när jag flippat burgaren. Sen tycker jag den stannar kvar bra, andra ostar kan nästan helt smälta bort. Och så är skivan så stor att den smälter ner över kanten och ser väldigt härlig ut. ** Vad tänker du kring lönsamheten, inköpspriset ligger ju lite högre?** Vi har kunnat ta ett högre pris på vår Månadens burgare tack vare osten. Så jag tycker det lönar det sig att lägga på en bättre ost. Kvalitet håller ju alltid.