7 tips att bygga gröna rätter som säljer

7 tips att bygga gröna rätter som säljer

En grön rätt förväntas idag hålla lika hög kvalitet som en med kött. Tänk därför på samma sätt kring struktur, temperatur, näringsinnehåll och självklart syra, sötma, sälta och beska. En smart byggsten för att tillföra smak, fett och protein är mejeriprodukter. Något som dessutom gör sig utmärkt i krämer och puréer.

  1. Jobba efter säsong
  2. Ta reda på dina gästers favoriter
  3. Bind ihop din rätt med 2 kanske till och med 3 eller 4 såser och krämer.
  4. Ha ett säljande namn - Ord som grillat, BBQ eller cajun på menyn ökar försäljningen
  5. Huvudråvara eller inte - Fundera över om du behöver ha en huvudråvara eller inte till din gröna rätt?
  6. Variera mera - Gröna rätter kräver mer variation, där är såser och krämer bra!
  7. Undvik fettfällan - Det blir lätt att man adderar lite extra fett i gröna rätter för att kunderna ska bli mätta. Tänk istället mer protein.