För pedagoger på förskola

Text här

Den här sidan har vi fyllt med inspiration och bra kunskap för dig som jobbar i förskolan och vill lära dig mer om barn och mat. Ta del av pedagogiskt material, få svar på frågor kring kost och näring och lär dig hur du kan göra måltiderna ännu bättre, roligare och godare!

Länk PDF 2 sidig

Länk PDF 4 sidig

Arla® Pro Syrad grädde, är en världsnyhet som kombinerar gräddens alla goda egenskaper med en frisk, syrlig smak. Andreas Hedlund är en av kockarna som varit bollplank under framtagningsprocessen.

Arla® Pro Syrad grädde
  • Perfekt syra direkt
  • Passar till en mängd olika maträtter
  • 100 % naturlig produkt.
  • Du slipper tillföra annan syra, klar att använda.
  • Rätt konsistens på såsen direkt, du behöver ingen redning.
  • Bra att vispa, friskare än grädde, fluffigare än crème fraiche.

De allra flesta kockar kan det här med att balansera smaker, påpekar Andreas Hedlund. Men ibland räcker tiden inte till för att man ska få såsen att smaka exakt som man vill. Då kan man förenkla arbetet i restaurangköket och göra maten godare med den nya grädden.

– Jag har tidigare blandat grädde och vinäger eller citron och crème fraiche föratt få till den perfekta syran, men med syrad grädde sitter det direkt. Det blir bra syra och en bra bas att bygga min sås på, säger han. 

Den syrade grädden lyfter smakerna och ger fräschör

Test

Matgästerna kommer notera smakskillnaden. Det blir en twist på smakerna som överraskar. Arla® Pro Syrad grädde har en fetthalt på 30 procent och den är både lätt att vispa och går att koka. Det finns många användningsområden, exempelvis passar den mycket fint till maträtter där lite söta råvaror ingår som; svamp, lök, rotfrukter, skaldjur och fisk.