Kock i kök

Allt tyder på att intresset för ekologiska livsmedel håller i sig visar en av våra undersökningar.

Arla har gjort en egen kockrapport där 15 av Sveriges främsta kockar har djupintervjuats av marknadsundersökningsföretaget YouGov. Rapporten visar att ekologiskt och närodlat fortfarande står högt i kurs. Hos kunderna finns en förväntan om att kockar bör veta var olika råvaror är producerade.

Fler eko-kockar på väg

Arla är sponsor för två tävlingar som främjar det professionella intresset för ekologisk matlagning:

  • Unga ekokockar
  • Årets ekokock

Årets Ekokock riktar sig till gastronomiskt skickliga kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade. Tävlingen arrangeras av Föreningen ekokockar, precis som tävlingen Unga ekokockar som syftar till att skapa större kunskap om hållbarhetsfrågor.

När de unga kockarna skickar in tävlingsbidrag måste de även motivera sina val av meny och recept utifrån ett hållbarhetstänk. Motiveringarna väger tungt när juryn väljer vem som går vidare.