10 saker om Arla du kanske inte visste
 1. Ett bondeägt kooperativ
  Arla är ett bondeägt kooperativ som består av 12 700 mjölkbönder i sju länder, varav 3 200 här i Sverige.
 2. Demokratiskt styrt
  Arla är demokratiskt styrt och varje Arlabonde har en röst. Det är Arlabönderna som äger Arla och bestämmer om kooperativets inriktning och framtid.
 3. Från söder till norr
  Det finns Arlagårdar från Skåne i söder till Jämtland i norr med allt från 15 till 500 kor.
 4. Arla betalar för all mjölk
  Arla hämtar och betalar för varje droppe mjölk som Arlabönderna producerar. Det ger bonden trygghet och gör det möjligt att bedriva mjölkproduktion i nästan hela landet. Utan Arla skulle en stor del av svensk mjölkproduktion försvinna.
 5. Det globala mjölkpriset
  Sedan 2014 är det globala mjölkpriset väldigt lågt på grund av Rysslands livsmedelsbojkott, Kinas minskade import och stora mängder mjölk i Europa. Utbudet är helt enkelt mycket större än efterfrågan. Samtidigt kämpar svenska bönder med föråldrade regleringar och höga kostnader för bland annat bränsle och foder.
 6. Nästan bara svensk mjölk
  93 procent av allt som Arla säljer i Sverige är gjort på svensk mjölk som har förädlats på svenska mejerier och ysterier.
 7. Lätt att välja svenskt
  Titta bara på förpackningen efter vår blågula mjölkkanna eller den röda Arlakossan. Våra ekologiska produkter, våra svenska ostklassiker samt Bregott® och Svenskt Smör® är också alltid gjorda på svensk mjölk.
 8. Pengar till bönderna
  Allt Arla tjänar – oavsett vilket land produkten kommer från eller säljs i – går tillbaka till Arlabönderna.
 9. Du gynnar inte bara bönderna
  När du köper Arlaprodukter är det inte bara bönderna du gynnar. Du bidrar också till en levande landsbygd, öppna landskap och tusentals arbetstillfällen i hela Sverige.
 10. 100plus-åringen
  Arla grundades för mer än 100 år sedan, som böndernas eget mejeri. Det är vi än i dag.