Sedan 2013 publiceras White Guide Café där Sveriges bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

White Guide Café – kategorin Årets Konditori

White Guide Café är en del av White Guides, nordens ledande guidesystem. I White Guide Café presenteras de bästa caféerna från klassiska konditorier och sommarfik till storstadscaféer och de senaste kaffebarerna. Här presenteras även trender, tips och nya upptäckter. I guiden presenteras också årets vinnare i de olika kategorierna samt omdömen och fakta om alla caféer.

White Guide Café har anonyma testare som årligen besöker hundratals caféer runt om i Sverige. Därefter utses Sveriges bästa caféer vid det årliga arrangemanget White Guide Café-Kalaset. Av alla hundratals caféer som testats koras de bästa caféerna i åtta olika kategorier, däribland Årets Konditori som Arla sponsrar.

Med utmärkelsen Årets Konditori premieras ett café som på ett utomordentligt sätt presenterar ett brett urval av bakverk, konditorivaror och bredda bröd med de bästa råvarorna som bas. Både tradition och innovation väger högt samtidigt som nivån på kaffepresentation, servering, miljö och stämning ska ge en helhetsupplevelse värd att återkomma till.

Mer om White Guide Café

Arla och White Guide Café
Arla och White Guide Café

Det sker en enorm utveckling på konditorscenen och som marknadsledande är det viktigt för Arla att fortsätta driva, utveckla och uppmärksamma branschen. Café- och konditoribranschen är också den enskilt största kategorin inom Foodservice som växer mest år för år. Arla sponsrar kategorin Årets Konditori. Marknaden för konditorer växer och samtidigt som man tar klassiska bakverk vidare är det viktigt att stötta ny kreativitet bland konditorerna.